Українські кулінарні рецепти, та їх особливості

Як і будь яка культура, українці мають свою національну кухню, котра не обмежується лише всім відомими борщем та салом. Кулінарні рецепти нашої кухні надзвичайно різноманітні, і крім того можуть відрізнятися в залежності від регіону України.

Наприклад на сході дійсно популярний традиційний український борщ, але окрім цього господині частенько частують рідних галушками, пампушками, тушкованим м’ясом, печенями, бендериками та дерунами. До традиційних страв також відносяться знамениті голубці з м’ясом. Особливою рисою української кухні є складна теплова обробка страв. Завдяки цьому зберігається аромат, та покращується смак страв.

Якщо взяти національні страви заходу України, то вони вже будуть значно відрізнятися. Великий вплив на національну кухню заходу України протягом її історії здійснювали гуцули. Гуцульські страви відрізняються від східних тим, що тут використовується багато сиру та молочних продуктів. Так поряд з борщем, котрий тут теж вживають, е багато перших молочних страв, для котрих використовують не тільки молоко, а й кефір. Багато м’ясних національних гуцульських страв готується не з свинини, а з овечого м’яса та яловичини. Популярні тут також прості сирні страви, де використовується не пшеничне а кукурудзяне борошно. Такий склад національної кухні гуцулів зумовлено тим, що в гірській місцевості мало земель придатних для сільського господарства, і місцеве населення більшою частиною займається скотарством.

Різноманітність української національної кухні, дозволяє вибирати рецепти від складних страв, приготування котрих займає декілька годин, до простих страв, котрі можна приготувати за декілька хвилин. Вибираючи рецепти, ніколи не треба брати їх спрощені варіанти, щоб приготувати смачні українські страви, потрібно дотримуватися традиційного способі їх приготування, котрий використовували господині на протязі століть. Деякі страви, навіть неможливо приготувати вдома, адже вони повинні готуватися в печі.